Før kampen: Stabæk - Odd

Før kampen: Stabæk - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 07.08.20.

Kjenner du at livet smiler nå? De siste ukene har i hovedsak vært en heidundrende opptur, og søndagens batalje ble intet unntak. Selv med de siste 30 så endte vi opp med en solid kamp og en fortjent trepoenger, og det skjer med en fotball som er gøy å se på. Laget har flere strenger å spille på, noe som gjør oss vanskeligere å stoppe.

 

Og vi håper selvsagt at dette ikke stopper med det første. Neste søndag venter en ny vrien bortebanenøtt, da Stabæk tar oss imot på Nadderud. Bæringene har hatt en oppløftende sesong så langt, og er i rute til kontraktsfornyelse. Samtidig har ikke Janne Jönssons gutter plukket mer enn fem poeng på fem kamper, og de tapte sist mot FK Haugesund.

 

Etter all sannsynlighet er det en variant av 4-3-3-formasjon dagens verter vil stille opp i. Det er et direkte og bakromssøkende lag, som ofte forsøker å spille over motstanders backrekke hvis de får rom til det. Spillet styres som regel fra det sentrale ankeret, og målet er som regel å nå enten en indreløper, kant eller midtspiss i bakrommet. I dette oppgjøret blir det derfor viktig å komprimere avstanden mellom backrekka og keeper der det er mulig, samtidig som at Emil Bohinens sentrale midtbanerolle forblir under press.

 

For Odds del handler det nå om å ta vare på det beste fra Rosenborgkampen. Bæringene forsvarer seg ganske smalt, og vi er avhengige av presisjon og høyt tempo om vi vil skape rom sentralt. Mush Bakenga er ofte glad i bakrommet, og å stikke i dette blir viktig for å tvinge frem avstand mellom backrekken og midtbaneleddet. Da blir det lettere for indreløperne å komme frem, og det kan skapes flere overtallsituasjoner i og utenfor boksen. Derfra og inn blir det enklere å kombinere seg til gode muligheter.

 

Dette er i utgangspunktet en kamp som skal og bør vinnes, men vi kan ikke se oss blinde på papiret. Nadderud er en vrien matte å spille på, noe hjemmelaget vet å utnytte. Her er det til tider vanskelig å trille kula på torva, og hver flekk er unik, for å si det diplomatisk. Her må det spilles etter forholdene, noe vi bør ha erfaring nok til å kunne gjøre.

 

Kampstart er kl. 18.00, og oppgjøret kan du naturligvis se på Fort Falkum! Her åpnes dørene kl. 16.30, og alle over 18 år kan tre inn.

 

Heia Odd!

 

NB: Denne helgen kan du treffe oss på stand på Handelstorvet fra kl. 12 både lørdag og søndag. Kom innom hvis du har lyst på en tribuneprat!

 

Har du husket å legge i ditt lodd til Kristiansundkampen? Det gjør du her!