Betydning og historie

Ordet TIFO er en forkortelse for det italienske ordet tifosi, som betyr supporter.

TIFO har blitt en fellesbetegnelse på tribunearrangementer før, under og etter kamper. Den generelle betegnelse innebefatter blant annet sang, flagging, konfetti, mosaikk, koreografi,og pyro, og det forbindes ofte med store arrangementer under spillerinnmarsjen. Sistnevnte er både tid- og kostnadskrevende, og supportergrupperinger verden over legger stor stolthet i dette arbeidet.

 

 

TIFO dukket opp i Sør-Europa etter krigen, men da bestod det stort sett av bare flagg og kasteruller. Først på 70-tallet ble det organisert. Torinos supportere skal være de første som brukte nødbluss, og i dag har nesten alle italienske lag TIFO-arrangementer på sine kamper. Første gang en hel stadion deltok på TIFOen var i forbindelse med kampen Roma - Juventus i 1986.

 

Kanari-fansen var først ute i Norge, da de begynte med gule og svarte kasteruller da Lillestrøm entret banen.

 

TIFO Oddrane

 

Oddranes første TIFO-gruppe fikk sin oppstart romjulen 2001 av Tom Erik Thorsen og flere andre ivrige ildsjeler. Siden den gang har det vært mange ulike innslag av bannere, tostangsflagg, stripes, mosaikk, kasteruller og ikke minst bluss. Hvem husker vel ikke 16. mai-seilet med alle kommunevåpen i Telemark, eller alle de ganger vi har røyklagt Skagerak Arena? Vi kan saktens mimre om gode tider, men vi kan også få det til igjen!

Oddrane supporterklubb håper flere ildsjeler vil bidra med idéer og ikke minst hjelpe til i forkant og på kamp, slik at det blir mer liv på stadion.

 

Ønsker du å støtte TIFO Oddrane? Vi er takknemlige for alle donasjoner! Vipps oss gjerne på vippsnr. #112496 om du har en slant til overs. Merk donasjonen "TIFO".