Før kampen: Odd – AaFK

Før kampen: Odd – AaFK

Publisert av Alexander Almvik den 24.07.20.

Det hjelper dessverre lite å ha mye ball, når sjansene ikke skapes. Bortekampen mot Sarpsborg kunne blitt noen i nærheten av en perfekt prestasjon på tur, men til det var energien og bevegelsene på topp for dårlig. Det ble rett og slett vanskelig å flytte ballen inn i interessante områder. Dette er noe vi tror gutta har sett, og på lørdag kan det rettes opp!

 

Da er det altså de tangooransje fra Ålesund som tar turen. Jugendlaget, med Lars Bohinen bak rattet, tiltrakk seg store forventninger etter en suveren seier i fjorårets OBOS-liga. Dog har de sviktet kapitalt til nå. Slik de fremstår nå er de på en highway tilbake til 1. divisjon, noe som understrekes av et snitt-innslipp på 3,2 understreker. Om gutta gjør jobben, så blir lørdagens oppgjør AaFKs trettiende eliteseriekamp uten smultring!

 

Lørdagens gjester har stort sett spilt med ryggen mot veggen, og har ikke fått vist frem all verden foran kassa. Stort sett stiller de opp i en 3-4-3- eller 3-5-2-formasjon med Haugen eller Fridjonsson på topp. Til nå har de stort sett skapt farligheter på kontringer, da raske angripere har utnyttet et stort bakrom. Vi kjenner jo for eksempel Sigurd Haugen ganske godt, og vet at han ikke er vond å be om han får by en midtstopper opp til en løpsduell. Tangatrøyene kan også bite fra seg i lufta, og vi kan med fordel forsøke å unngå dødballer der det er mulig.

 

Dette er en kamp hvor vi skal få mange muligheter. Til tross for mer enn en neve baklengs så fortsetter Bohinen med trebackslinjen, og det kan vi fort både takke og bukke for. Ofte klarer ikke vingbackene/kantene å trekke ned for å støtte stopperne, som da blir sørgelig alene. Det medfører at presset i mellomrommet blir svakt, og det blir relativt enkelt å spille frem tellefeil i boksen. Hvis vi klarer å sette opp våre kanter i innleggsposisjoner, så er det rimelig opplagt at dette kan bli svært interessant. Samtidig fordrer det at energinivået bedres flere hakk, sammenlignet med det vi så i Sarpsborg. Aalesunds vil nesten garantert bli spilt lavt, og gode bevegelser er et must om vi skal settes opp i gode posisjoner. Det betyr at indreløperne utfordrer rommene rundt Lauritsen, samtidig som at våre backer i enda større grad bidrar til å skape overtall på kant.

 

Ser vi på form og prestasjoner, så er dette en kamp som skal vinnes. Odd har i praksis vært et bedre lag, og med presisjonen på vår side så hales dette i land. Samtidig skal vi ikke glemme at gjestene har noen uforløste ferdigheter, som man blant annet viste frem i cupen i fjor. Dette er en kamp som ikke må tas lett på, selv om vi nok ikke blir større favoritter på hjemmebane i år.

 

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00.

 

Nå kan du melde deg på i trekningen om billetter til Rosenborg-kampen! Det gjør du ved å trykke her.