Før kampen: VIF - Odd

Før kampen: VIF - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 07.11.20.

Snakker vi årsbeste mot Viking? Siddisene stilte opp i tro om at de kunne få noe ut av denne kampen, men i etterkant går de langt i å innrømme at selv en topp borteprestasjon ikke ville holdt denne dagen. For gutta var rett og slett gode. Filip Jørgensen er en åpenbaring på ankerplassen, og én og to og tre Kitolanoer gjør en enorm innsats i begge ender. Elba projiserer prov på form, og Vladimir Rodic viser at han kan brukes til det meste. Så kan vi legge til Mush' to scoringer, etter å ha prøvd å bryte gjennom en betongkloss i fart. I grunn var det ganske ålreit på stadion!

 

Og det er noe å ta med seg inn mot det som skal skje på Infantility på søndag. Vaalerengens tilsatte som mange vet Akkerhaugens nest største sønn før sesongstart, og det må innrømmes at han har fått nogelunde skikk på serviettkontraktentusiastene fra Valle. De har plukket jevnt med poeng gjennom hele sesongen, selv om det i perioder ikke alltid har vært like overbevisende. Men etter at Vidar Örn Kjartansson og Henrik Bjørdal rusla inn portene borti traktene der, så har det blitt mer futt i sakene. På de siste syv kampene har de en målforskjell på +11, noe som kun tangeres av Bodø/Glimt.

 

Det er vel liten tvil om hvilken formasjon som vil møte oss på søndag. Fagermo har proklamert 4-3-3 gjennom nær sagt hele sin trenerkarriere, og det blir ikke endret på denne gangen. Etter all sannsynlighet møter vi følgende lag: Klaesson – Adekugbe, Näsberg, Nation, Borchgrevink – Bjørdal, Lekven, Shala – Sahraoui, Kjartansson, Dønnum. Det er en kjent tralt dette går i, og vi vil kjenne igjen det Vålerenga vil komme med. Det betyr indreløpere på dype løp, og overlappingsbacker som sikter på en godt befolket boks. Samtidig har de to uromomenter i Osame Sahraoui og Vidar Örn Kjartansson. Førstnevnte er en ballkunstner som kan lure de fleste, samtidig som at han har et godt overblikk og en skummel pasningsfot. De fleste kjenner Kjartansson fra før, og vi trenger vel ikke si mer enn at han ikke bør få muligheten til å avslutte.

 

Oddrane viste mye bra mot Viking, og det bør tas med inn i denne kampen. Det er et godt forsvar som stiller opp mot oss, men de har definitivt utfordringer som kan benyttes. Det ser ikke ut til at relasjonene i det bakre arbeidet sitter helt ennå, og man har ved flere anledninger sett at det blir gjort plassering- og tellefeil. Det fremprovoseres ofte av høy trafikk og samtidige bevegelser, noe gutta har vært gode på i det siste. Da vil det oppstå rom i engaforsvaret, og ballfører vil få bedre tid med kula ved knottene. Hvis vi klarer å få indreløperne i posisjon rundt Bakenga ofte nok, så vil det åpenbare seg muligheter foran Klaesson! Men man må være tålmodige, og tørre å spille lange angrep. Da blir det lettere å male frem feil, og dertil muligheter.

 

Sammen med kampen mot Molde i desember er dette kanskje den viktigste gjenværende kampen i år. Det er nå fire lag som kjemper om to medaljer og tre europacupplasser, og marginene vil avgjøre. Akkurat nå ligger vi foran engens på flere scorede mål, og du skal ikke se bort fra at det avgjøres på dette parameteret også etter 30 spilte kamper. Vi er inne i tiden hvor alt skal avgjøres, og at hvert eneste mål teller er ingen overdrivelse. Dette kan vi klare!

 

Kampen kan du naturligvis se på Fort Falkum. Vi tar smittevernet på alvor, og følger myndighetenes retningslinjer. Dørene åpnes kl. 17.30, slik at du kan få med deg hovedrunden hos oss.

 

Heia Odd!

 

NB: Har du husket å melde deg på trekningen til Startkampen? Gjør det nå!