Før kampen: Odd - Viking

Før kampen: Odd - Viking

Publisert av Alexander Almvik den 03.11.20.

Så ble ikke Sarpsborgkampen helt som man kunne håpe på. Etter en velfortjent triumf på vestlandske trakter kunne man håpe på litt mer festlige tilstander, men slik ble det ikke. Det skal sies at gutta viste mange lovende takter de første seksti minuttene, og med litt mer presisjon foran kassa kunne vi fått mer enn dette. Men ettersom initiativet gikk tapt etter timen spilt, så er vel ikke sluttstillingen ufortjent som sådan. Neste gang satser vi på en trepoenger, og gjerne en fortjent en.

 

Det vil i så fall skje mot Viking på onsdag. Etter en semmer start med fem poeng på åtte kamper så det tungt ut for Bjarne Berntsens lag. Siden den gang har laget bare tapt tre ganger, og de har nå et langskudd på e-cupplass. Men etter den ufrivillige pausen har det ikke sett like kjekt ut for vikingene. Spillerne har virket rustne, og det er kun en god enkeltmannsprestasjon som har sørget for ett poeng på disse to kampene.

 

Bjarne Berntsen har varslet at det blir flere endringer til denne kampen, og det blir derfor vanskelig å si hvordan laget vil se ut. Noen endringer er naturlige gitt Viljar Vevatnes suspensjon og Bjørshols skadeusikkerhet, men de går også langt i å innrømme at de har mange spillere som er dårlig restituert. Hva de legger i dette er vanskelig å si da kampbloggerens debetkort ikke så seg villig til å klatre over betalingsmuren. Men for oss gir det jo en kime til optimisme, uansett hvordan man ser på det.

 

Hvis vi ser på de siste kampene, så er det et lag ala dette Viking vil mønstre: Austbø – Vikstøl, Heggheim, Andresson, Bjørshol – Torsteinbø, Bell, Ibrahimaj – Bytyqi, Berisha, de Lanlay. Dette er et direkteorientert lag, som er spesielt farlige på kontringer og i ankomstfasen. På sitt beste kan de true bakrom, samtidig som at Bytyqi og de Lanlay kan skape kaos mot et forsvar i ubalanse. I det siste har lite stemt for blåtrøyene fremover, og det eneste lyspunktet har vært skuddvillige Zymer Bytyqi. Han er livsfarlig fra 20 meter, og må ikke under noen omstendigheter få trekke av fra dette holdet. Ved en rekke anledninger har han vist at krysset kan treffes fra den avstanden. Det blir derfor viktig at mellomrommet komprimeres, og spesielt ankeret må falle ned og sørge for at det blir vanskelig å behandle ball i det området.

 

For Odds del handler det i stor grad om å ta vare på, og videreutvikle, det vi så de første seksti minuttene på lørdag. Vi kommer til å møte et kompakt og dyptliggende Vikinglag, som ligger smalt og ofrer rommene på sidene. Det gjør ballflytting sideveis vanskeligere, samtidig som at vi må utnytte rommet langs kalken mer enn det vi har gjort tidligere i år. Det blir viktig å strekke ut gjestene, og klare å skape rom i leddene. Da blir det lettere for indreløperne å finne plass å bevege seg i, og dermed kunne flytte spillet lenger opp i banen. Hvis vi klarer å styre mellomrommet kan dette bli veldig interessant av flere grunner. For det første fordi det blir enklere å befolke boksen i innleggsøyemed, og for det andre fordi det da blir enklere å sette opp temposvake stoppere i duell med våre menn. Da vil mulighetene komme, og det eneste som gjenstår er å utnytte disse.

 

Kampene som kommer blir viktigere og viktigere. Vinnes denne kampen, så viser vi at planene om å hanke med seg en medalje og en e-cupplass fortsatt står ved lag. Viking er ikke i form, og til tross for en totalt sett traurig prestasjon sist lørdag så er gutta favoritter i denne kampen. Og skal medaljeambisjonene innfris, så er det bare tre poeng som gjelder.

 

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.00, og alle over 18 år kan tre inn. Vi viser hele kampen.

 

Nå kan du melde deg på trekningen til Startkampen! Det gjør du her.

 

Heia Odd!