Før kampen: Odd - Start

Før kampen: Odd - Start

Publisert av Alexander Almvik den 21.11.20.

Det er kanskje godt at vi har fått litt avstand fra det som skjedde i Oslo for et par uker siden. Gutta hang ikke helt med, og med unntak av en periode i 2. omgang så klarte ikke Jan Frodes gjeng å føre spillet. Det ble en svett dag for Rossbach, som skal ha mye av æren for at målforskjellen ikke fikk lide mer enn den gjorde. Nå blir det ikke Sondrebassen i mål ved neste anledning, men vi satser uansett på en solid forbedring framover!

 

Og første forbedringsmulighet kommer allerede mot Start på søndag. Joey Hardarsons lag har fått et tøft gjensyn med eliteserien, og veien ned igjen er svært kort. Sørlendingene har slitt med å avgjøre jevne kamper, og vi må helt til 12. serierunde for å finne lagets første trepoenger. Før det hadde laget et poengsnitt på 0,54, mens 1,23 er svaret etter det. Samtidig ser vi at andelen tap i de samme periodene har økt fra 45% til 53%, noe som kan tilskrives at Start har åpnet slusene i begge ender i flere av kampene.

 

Sørlendingene stiller opp i en formasjon vi har blitt kjent med i mange år, og de har en del relasjoner og bevegelser som vi har sett før. Hardarson liker å variere, og stiller sjeldent med de samme elleve fra gang til gang. Vi tror vi møter dette laget: Deumeland – Tønnessen, Bergan, Daland, Wichne – Skaanes, El Makrini, Schulze – Markovic, Ramsland, Bolanos. Som sagt er dette et klassisk 4-3-3-lag, som skaper overtall på kant og fyller opp i boks. Oppskriften har latt seg gjenspeile i en rekke av gjestenes nettkjenninger i det siste, og er naturligvis noe vi bør være obs på. Start er et hodesterkt lag, som kan skape problemer hvis markeringsjobben ikke gjøres godt nok. I tillegg er vingen Eman Markovic en man som kan finne på litt av hvert med ballen i beina, og som sådan er det en dårlig løsning å la ham gå upresset.

 

Odd må hente frem det som har vært en suksessfaktor i denne sesongen. Det blir svært viktig å få opp frekvensen i midtbaneleddet, og sørge for at forflytningene foregår både raskt og presist. Starts sentrallinje (anker og stoppere) er ikke blant seriens raskeste, og her blir det muligheter for å skape rom hvis ballen brukes riktig. Mulighetene for å bli frispilt i mellomrommet er store, noe som betyr at balltrillingen kan flyttes høyt hvis våre forsvarere klarer å bryte det første pressleddet. Det vil føre til overtall i interessante posisjoner, hvis indreløperne klarer å flytte frem. Gitt den temposvakheten vi møter vil det lønne seg å opprtre gjennombruddshissig, samtidig som man er vitende om at det også er fullt mulig å løpe seg fri ved innlegg fra kant. Her er det bare å male på!

 

Skal vi henge med i europa- og medaljekampen må denne vinnes. Vi kommer ikke bort fra det, enkelt og greit. Og på papiret er det ingen tvil om hvor favorittstempelet ligger. I alle ledd skal de sorte og hvite være bedre, både kollektivt og individuelt. Vi vet at skreller kan forekomme, men triumf er det eneste godkjente her. Dette kan og skal gutta klare!

 

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00. Vi gjør det vi kan for å få til en trygg og artig opplading! Fortet viser hele kampen.

 

Allerede nå kan du melde deg på trekningen til godsetkampen 6. desember! Det gjør du her.

 

Heia Odd!