Før kampen: Odd - Stabæk

Før kampen: Odd - Stabæk

Publisert av Alexander Almvik den 19.09.20.

Gode lag kan spille dårlige kamper. Skal vi la det være oppsummeringen etter sist søndag? Vi sier det.

 

Forhåpentligvis går det mye bedre 20. september, når Stabæk kommer på visitt. Janne Jönssons blaa fra Baerum har så langt hatt en brukbar sesong, men fem poeng på de fem siste kampene indikerer ikke storform. Over halvparten av de til nå tilrevne 22 poengene ble plukket på de åtte første kampene, og innslippssnittet har siden økt fra 1,37 til 1,66. Riktignok har snittet andre veien steget fra 1,25 til 1,44, men det betyr uansett at differansen mellom mål og innslipp har blitt større. Og det er jo en fordel for oss.

 

Bæringene har vinglet noe formasjonsmessig, men 4-4-2 har vært melodien de tre siste kampene. Da har man stilt med Botheim og Kinoshita på topp, og med Vetlesen, Lumanza, Bohinen/Skytte og Edvardsen i det midtre leddet. Dette Stabæklaget er av det direkte og bakromssøkende laget, hvor kantene trekker innover for å skape overtall sentralt. Med det framprovoserer man ofte overtall og tellefeil, og både Vetlesen og Edvardsen er villige til å ta gjennombruddsløpene.

 

Defensiv suksess i denne kampen fordrer at gutta spiller med små avstander mellom midtbaneledd og forsvar, og at bakrommet komprimeres. Samtidig kan vi ikke gi fra oss for mye plass i mellomrommet, slik at Stabæks ankre kan gjøre disse gjennomspillene. Denne søndagen er det særs viktig at vårt anker ikke slurver med de defensive pliktene!

 

Som det hintes til ovenfor så har dagens gjester et negativt fortegn i målprotokollen. Gjestene har ved flere anledninger slitt med å holde avstandene mellom leddene, og midtbanen har en tendens til å falle svært dypt. Dermed frigjøres mellomrommet på 20-25 meter, hvilket betyr at ankeret kan styre spillet friere enn vanlig. Det betyr også at det blir vanskeligere å spille seg inn i boksen, men om gutta klarer å gjøre hurtige vendinger samtidig som at man er tålmodige, så er det mulig å strekke ut laget. Da blir det plass til noen direkte indreløperløp, og gutta får mer boltreplass de innleggene kommer. I tillegg møter vi to offensive backer, som velvillig gir fra seg rom. Dette er noe som kan og bør utnyttes på kontringer og i ankomsten! Da kan vi skape ubalanse, og våre raske kanter kan fort finne på å plutselig befinne seg alene mot keeper. Og det kan vi vel like?

 

Etter feilskjæret i nord er det på tide å reise seg igjen. Som sådan er Stabæk en hyggelig motstander, uten at man skal påberope en overveiende walkoversannsynlighet i denne kampen. Etter søndagens nedtur bør vi se et revansjesugent lag på matta! Det er flere lag som har fått opp dampen rundt oss, og skal vi henge med i medaljekampen bør oppgjør som dette vinnes.

 

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 17.30, og vi viser hele kampen.

 

NB: Vi har nå åpnet påmeldingen billettrekningen til Vikingkampen 18. oktober! Den finner du her.