Før kampen: Odd – Rosenborg

Før kampen: Odd – Rosenborg

Publisert av Alexander Almvik den 01.08.20.

Akkurat nå er det deilig å være Odder! Vi har løftet oss etter en trang start, og gutta forespeiler både energi og idrettsglede. Kampen mot Mjøndalen ble nok farget noe av det røde kortet, men det er likevel en solid bortekamp vi kan se tilbake på. Selv med en ny midtspiss i rollen så fløt spillet godt, mye takket være to indreløpere i storform. Har vi noen gang hatt en morsommere midtbanetrio i moderne tid?

 

Den kan fort komme til nytte på søndag, når Rosenborg kommer på besøk. Trønderne har etter egen målestokk hatt en traurig innledning, og har nok allerede sett seriegullet svinne hen. Eirik Horneland har som kjent fortsatt eimen av lakksko i baken, og ting har nok bedret seg noe med Trond Henriksen i hans posisjon.

 

Men selv med trenerbyttet har ikke resultatene tatt av, og på de fem siste kampene har de blant annet måttet tåle poengdeling mot Start, og en tomhendt hjemreise fra Haugesund. Formasjonsmessig er det kjente takter man kommer med, i form av en 4-3-3-formasjon. I det siste har den offensive gjengangeren bestått av Emil Ceide og Pål André Helland, med en ikke ukjent Torgeir Børven imellom. Trønderne har slitt med skader i det siste, og det ventes at hverken André Hansen, Samuel Adegbenro, Vegard Hedenstad og Anders Konradsen ikke er med sørover. I tillegg er Tore Reginiussen usikker. Derfor blir dette en utfordring for de av oss som vil tippe hele lagoppstillingen.

 

Rosenborg har hatt noen relasjonelle utfordringer, og spillet sitter nok ikke slik de ønsker. Og det blir nå interessant å se hvordan de har tenkt å løse Konradsens fravær. I det siste er det primært godt vingspill som har gitt resultater for trønderne. Spesielt Ceide er en håndfull for de fleste backer, og løpsvillige Anders Trondsen skaper ofte overtall på den kanten. Når vi legger til at brorparten av Rosenborgs mål de siste fem kampene er gjort på hodet, så forteller det litt om hva vi kan vente oss. I utgangspunktet er nøkkelen for å stanse et klassisk 4-3-3-lag å ta ankeret ut av kampen, men her blir det også veldig viktig å ikke bli overspilt på kantene. Det betyr at våre vinger må bli med ned, og sørge for at coverlaget ikke kan løpe oss over langs krittet.

 

For Odds del handler det om å ta vare på energien vi har sett i det siste. Rosenborgs bakre firer har plenty av tempo, men de har ved flere anledninger vist at de kan ha utfordriner med å stenge av rom i boks. Enkelt sagt er det tempo og raske spillvendinger som trengs for å åpne disse rommene, samtidig som at både indreløpere og kanter søker inn sentralt for å skape overtallsituasjoner. Da åpner man opp gjennombruddsmuligheter både på kant og foran kassa, og slikt kan man jo sortere under kategorien «svært interessant».

 

Selv om trønderne ikke presterer etter egne ambisjoner, så blir de alltid en tøff nøtt. Dette blir en av årets hardeste tester, som vil kreve mye både fysisk og psykisk. Sannsynligvis kommer dette til å bli en kamp med mange dueller, og da handler det om å være i forkant hele veien. Løpene må times rett, opphoppene må times rett, og vi må ikke være redde for å få litt vondt. Knekkes den koden, så har vi oddsen på vår side.

 

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 17.30, og alle over 18 år kan tre inn. Heia Odd!

 

NB: Du kan melde deg på trekningen til Ålesundkampen allerede nå! Det gjør du enkelt ved å trykke her.