Før kampen: Odd – MIF

Før kampen: Odd – MIF

Publisert av Alexander Almvik den 29.08.20. Oppdatert 11.09.20.

Noen tap er fortjente, mens andre føles som et ran. Kampen mot Molde faller inn under den siste kategorien. Oddrane dro til rosenes by og gjennomførte en meget solid kamp, og hadde stort sett kontroll på vertene. Dessverre sviktet det kun et øyeblikk etter Rossbachs salige strafferedning, og det skal sies at Elbassen aldri i verden var på feil side i det 65. minutt. Hadde sistnevnte i rettferdighetens navn fått stå ville vi fått et helt annet kampbilde, og kanhende et dramatisk annerledes utfall. Det hadde ikke vært ufortjent.

 

Forhåpentligvis er det en revansjesugen gjeng som møter opp førstkommende søndag. Da tar Vegard Hansens Mjøndalen turen, for å forsøksvis rette opp en rimelig miserabel sensommer. Bruntrøyene startet med å sanke fem poeng på tre kamper, men etter dette kan man kun sanke tre trepoengere (og ni tap). Slikt blir det ikke mye morro av, for de som søker sånt i mjøndalsøyemed.

 

Vegard Hansen liker å stille formasjonsmessig uforutsigbart. Men i de tre siste kampene har 3-5-2 vært gjennomgangsmelodien, og det kan antas at dette blir besifringen også denne søndagen. I så fall blir det etter all sannsynlighet Lalle Ibrahim og Fredrik Brustad på topp, samt Dragset, Liseth, Aasmundsen, Olden Larsen og Betten Hansen i midtbaneleddet.

 

Det er et fysisk sterkt lag som listes opp, og det er i hovedsak kontringer og luftrommet som bør få ekstra fokus. Mjøndølingene ønsker ofte å komme rundt på kant og sikte etter hodesterke indreløpere. Dog skal vi kunne forvente at dette laget spilles lavt, og det er nok primært dødballer som vil skape hodebry for oss denne søndagen. Det skal også sies at vi møter et lag med scoringsvegring, og tolv mål på femten kamper er ikke noe det svinger av.

 

Forhåpentligvis blir det mer fart den andre veien. Med sin trebackslinje er gjestene sårbare på kantene om de blir isolerte. Det viktigste blir å spille seg gjennom førsteforsvaret, og samtidig klare å skape strekk i midtbaneleddet, og mellom midtbanen og forsvaret. I det oppbyggende spillet må MIFs angripere trekkes frem for å skape rom mellom leddene, og det kan kun gjøres med tålmodig ballforflytning. Deretter er vi avhengige av at indreløperne klarer å fylle opp mellomrommet, og slikt skape overtall mot Mjøndalens bakre menn. Det er situasjoner vi har håndtert godt, og mestrer vi det ovennevnte grunnspillet, så kan dette bli interessant. Og kanskje vi får sett litt Simomagi?

 

Dette er en kamp som sorterer under kategorien «må vinnes». Oddegutta er, til tross for Moldetapet, både i god form og på sporet av noe stort. Samtidig er ikke Mjøndalen en motstander man skal ta lett på. De hanket nylig inn tre poeng i Bergen, og har tapt flere jevne kamper. Her handler det om å være på stasjonen helt fra start, og ikke slurve i noen spillflater. Hvis gutta har hodet med, så er det veldig usannsynlig at dette ikke blir en hjemmeseier.

 

Før kampen er du som alltid velkommen på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 15.00, og alle over 18 år kan tre inn.

 

Har du husket å melde deg på trekningen til Stabækkampen? Det gjør du her!

 

Sett av kvelden torsdag 10. september! Da inviterer vi til medlemskveld med Jan Frode Nornes, hvor det blant annet skal prates om årets sesong. I tillegg blir det anledning til å ta opp annet som angår supporterlivet rundt Odd. Dette kan du lese mer om her.