Før kampen: MIF - Odd

Før kampen: MIF - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 28.07.20.

Lørdagens batalje ble en innholdsrik av slaget, både på godt og vondt. Mange var nok i ferd med å erkjenne en poengdeling da linjemannen feiret bursdag på slutten av 80-tallet, men da opplevdes det enda deiligere å se kula i nettet et par minutter senere. Dessverre overskygges det meste av Tobias Lauritsens ankelbrudd, og kampbloggeren håper på en rask legning. Før skaden var han i det svært toneavgivende hjørnet, og han viste prov på at han kunne blitt en svært viktig bidragsyter i kampene fremover. Det blir spennende å se om vi klarer å erstatte ham, men heldigvis har vi en midtbane og kanter i god form. Kanskje de blir avgjørende allerede på onsdag?

 

Da er det en tur til Nedre Eiker og Mjøndalen som venter oss. Vegard Hansens menn startet sesongen godt, men har nå tapt de fem siste kampene. Her må det nevnes at to av disse var mot Molde og Bodø/Glimt, og med litt mer hell kunne de fått poeng i begge. Med andre ord må vi ikke se oss blinde på resultatene, da de samlet sett ikke gjenspeiler prestasjonene.

 

Vegard Hansen har en pragmatisk inngang til kampene, og har på de fem siste kampene stilt med fire ulike formasjoner (4-4-2, 3-5-2, 4-5-1, og 5-4-1). Felles for alle er at raske Shuaibu Lalle Ibrahim stiller på topp, sammen med enten Sondre Liseth eller Fredrik Brustad. Uansett hvilken formasjon som møter oss, så er det et fysisk sterkt lag som stiller opp. I motsetning til oppholdet i 2015 så har de naturligvis flere strenger å spille på, men hvis noe skal trekkes frem så er det de faste situasjonene. Spillere som Liseth, Quint Jansen, Joachim Olsen Solberg og Stian Aasmundsen kan alle ta for seg, og det blir farlig nesten hver gang de kan stille opp.

 

På motsatt halvdel så kan ikke MIF sies å være lekk (13 baklengs), men de har likevel utfordringer som vi kan utnytte. For trass den fysiske styrken så er ikke lagets bakre menn blant ligaens raskeste; heller tvert om. Mjøndalen legger seg ofte dypt, men har ved flere anledninger fått problemer hvis motstander har klart å sette tempo. I det øyeblikket opponenten klarer å sette forsvarerne i bevegelse, så åpner det seg rom i boksen. Både Molde og Glimt klarte å utnytte det gjennom å finne friløpte spillere i boks fra kanten, og det ble brutalt utnyttet. Hvis indreløperne klarer å fylle opp rundt Bakenga, så vil det komme muligheter her!

 

Dette er en kamp som skal vinnes, enkelt og greit. Bloggen argumenterer for at bruntrøyene er bedre enn resultatene tilsier, men det er likevel ikke helt ufortjent at de ligger der de ligger. Gutta har vist en stigende form, og alt ligger til rette for at Mjøndalens svakheter utnyttes. Nøkkelen til denne kampen sitter i hodet, for så lenge hjemmelaget ikke undervurderes så henter vi disse tre poengene!

 

Kampen ser du naturligvis på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.30, og kampstart er kl. 18.00.

 

Heia Odd!

 

NB: Husk å melde deg på i billett-trekningen til Rosenborgkampen 2. august! Oddrane har en egen kvote forbeholdt medlemmer. Klikk deg inn her for å melde deg på.