Før kampen: MFK - Odd

Før kampen: MFK - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 21.08.20.

Fem på rad! Etter en trå innledning har gutta virkelig fått fart på seg, og det er kanskje unødvendig å si at det har vært en fest på Falkum de siste ukene. Nornes' menn har virkelig funnet tonen, og vi ser konturene av et lag som blir vanskelige å stoppe fremover. Med mer frihet har man fått større uforutsigbarhet, og vi ser at laget utfordrer motstanderne på områder. Der plan A, B og C tidligere var å få kula ut på kanten, så er det nå spillerne selv som staker ut kursen. Ikke at innlegg fra kant er en dårlig løsning, men noen ganger er det bedre å score mål på andre måter. Og vi ser at det funker.

 

La oss håpe at det fungerer også kommende lørdag. Rundt neste sving venter Molde, med Erling Moe bak rattet. Tidlig så det ut til at Gjelstens leketøy skulle holde følge med Glimt, men fire tap på seks kamper gjør nok ingen mester. Dog har det vært jevne kamper som har bikket mot røkkelaget, men formen er utvilsomt ikke det den var i starten av sesongen. Dette laget har ikke sovnet, men det er uten tvil en god tid å møte Molde på. Blåskjortene har på papiret en rekke nettsus denne perioden, men majoriteten av disse 13 kom i kampen mot Start (5) og engens (4).

 

Molde stiller som regel opp i en 4-2-3-1-formasjon, med Hussain(suspendert) og Aursnes som sittende, med Eikrem i en fremskutt midtbaneposisjon. Hjemmelaget er et offensivt og mangefasettert lag, men spesielt Eikrem er sentral for å sette tempo og retning. Molde er spesielt farlige hvis de får bruke mellomrommet upresset, da offensive backer er med på å skape overtall på de siste 20 meterne. Herfra går både backer, kanter og indreløpere inn bak backrekka, og man ser ofte at de spiller seg gjennom både sentralt og på sidene. De samtidige løpene bidrar til at mange er spillbare til enhver tid, og det sammen med stort trykk i boksen er svært skummelt. Denne trusselen kan vi ta brodden på hvis mellomrommet komprimeres og legges press på. Dette er en jobb for vårt anker, samtidig som at et godt førsteforsvar bidrar til at ballen flyttes saktere, og det blir enklere for ankeret å ta ut Eikrem.

 

Sammen med et godt offensiv har vertene et godt forsvar, men de er langt fra umulige å bryte ned. De stiller med backer som etterlater store rom, og hvis vi tar overgangene helhjertet så kan vi ta dem på dette. Det er utvilsomt en offensiv ellever vi møter, men hvis vi klarer å isolere stopperne så kan disse utfordres på tempo. Det har vi vært gode på i det siste, og det er noe våre indreløpere og kanter kan utnytte. Det er for eksempel lett å se for seg at en Lunding med sine friheter kan trekke inn, og sette seg opp mot Moldes stopperpar, samtidig som at både Bakenga og indreløperne utfordrer rommene rundt. Klarer vi dette, så er muliheten for tre poeng definitivt til stede.

 

Vi er inne i medaljestriden for fullt, og dette er en toppkamp som kan få stor betydning for resten av sesongen. Forskjellen på null og seks poengs avstand er stor, selv om vi har en kamp til gode. Så skal vi heller ikke undervurdere at gutta er underhunder i denne kampen, og vi møter et lag som har alt å tape. Det blir tøft, men formen og optimismen er på vår side!

 

Kampen kan du naturligvis se på Fort Falkum. Her åpner dørene kl. 13.30, og alle over 18 år kan tre inn.

 

Kampstart kl. 15.00.

 

Heia Odd!

 

NB: Har du husket å melde deg på i trekningen om billetter til Mjøndalenkampen? Gjør det her!

 

Husk at du også kan søke på Odds billetter, og be om å få stå med oss. Her holder det å sende inn én søknad for å bli med i trekningen på alle kamper. Om du ikke har søkt fra før, så gjør du det her.