Før kampen: Glimt - Odd

Før kampen: Glimt - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 12.09.20.

Det er vel sagt nær sagt hundre ganger nå, men for tiden er det festlig å se Odd. Det gutta presterte mot Mjøndalen fortjener honnører av den hatt-avtagbare sorten, minst. Etter et par forglemmelige første minutter tok laget grepet, og enveiskjøringen sto seg kampen gjennom. Gutta møtte et lag som ga fra seg mye rom, og det ble utnyttet forbilledlig. Kroneksempelet er Bakengas monsterprestasjon, hvor ball snappes på egen halvdel, metere spises i rekordfart, og han avslutter med en tofotsfinte som kunne sendt halve buskerud i pølsekiosk-kø på andre siden av haukelifjell, tur-retur med både ketchup og sennep. Med andre ord en god prestasjon.

 

Og gode prestasjoner er definitivt noe vi trenger mye av kommende søndag. Da er det Kjetil Knutsens Bodø/Glimt som venter på Aspmyra. Gultrøyene imponerte mange ifjor, men få hadde trua på at dampen skulle opprettholdes også i år. Likevel har dette laget kjørt over det meste med 22 bein på en gressmatte, og det skal mye til å fravriste nordlendingene seriegullet i år. Det skal dog sies at den beste formen viste seg i starten av sesongen, og flere har tidvist spilt jevnt med gultrøyene i det siste. Både Stabæk, godset, og Sandefjord kunne kunne ha sittet igjen med mer enn de gjorde, om effektiviteten hadde bikket andre veier.

 

Det bør ikke være noen overraskelse at vi møter et 4-3-3-lag. Glimt har holdt på denne kjente formasjonen i mange år, men det er en utviklet stil vi ser nå. Fra et markant kantspillpreget filosofi har laget nå mange fasetter å spille på, og de er farlige i alle spillets faser. Men de kjennetegnes i hovedsak av høyt tempo og mange menn i angrep, noe som er guffent for alle motstandere. Det er et løpsvillig lag som ofte lykkes med å skape overtallsituasjoner på den siste tredjedelen, noe som gjør det lettere kombinere seg gjennom. Av ganske åpenbare årsaker er det en fordel for oss om dette skjer på kantene, og i denne kampen er det avgjørende at gutta klarer å holde en stram defensiv med korte avstander i og mellom leddene. Så får det heller være at vertene får mer rom på kantene.

 

Dette er en kamp hvor gutta ønsker å ta initiativet, og det er naturligvis det beste om man lyktes med det. Glimt har fått problemer de gangene de har fått press på seg, og noe skyldes at stopperparet Lode og Høibråten ikke er blant ligaens kjappeste. Forflytningsevnen hadde i større grad blitt avslørt på et dårligere lag, men hvis vi for eksempel klarer å sette opp Bakenga eller Lunding, så blir det lett situasjoner som kan utnyttes. Samtidig har de også slurvet med sideforskyvningen, og det oppstår ofte rom hvis gutta klarer å gjøre raske spillvendinger. Og oppstår det rom i boksen, så har vi både kanter og indreløpere som bør kunne lese dette ...

 

Laget fra flyplassbyen har imponert alle, men de er på ingen måte umulige å slå. En tøff nøtt blir det garantert, men det sa vi også om Sheriff Tiraspol der vi satt på Odd 2-kamp* og fikk trekningen på øret, en ganske varm sommerdag i 2015. Ingenting er umulig så lenge man viser frem sin beste side, og gutta er sugne på revansje etter kilevinken vi fikk tidligere i år. Dette er tre poeng gutta hungrer etter å dra i land!

 

Kampen kan du naturligvis se på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.30.

 

Har du husket å melde deg på trekningen til Stabækkampen? Meld deg på nå!

Husk at du også kan melde deg på Odds trekning, om du ikke har gjort det fra før. Hvis du blir trukket ut der kan du be om å bli flyttet over til W-feltet.

 

Heia Odd!

 

* Aftenskampen denne ganske varme sommerdagen (22. juni) ble spilt mot FK Vidar, og endte 2-2. Mathias Fredriksen og Kevin Jablinski scoret Odds mål.