Før kampen: FKH - Odd

Før kampen: FKH - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 26.09.20.

Sist søndags batalje ble et prov på hvor god moral denne spillegruppa har. Fra å bli avkledd i Bodø gikk man til et lite haute couture-show på Falkum syv dager senere. Riktignok var det ingen overkjøring i målprotokollen, men en solid og godt gjennomført kamp kunne fort blitt premiert gjennom en enda større seiersmargin. Spesielt førsteomgangen var av det fremhevelsesverdige slaget, da bevegelsene satt og gutta kontinuerlig utfordret de rommene Stabæk gav bort. Slikt vil vi se mer av!

 

Og veldig gjerne i Haugesund på søndag. Fjorårets sjetteplass har ikke hatt den sesongen de ønsket seg, og fire tap på de siste seks siste kampene har gitt et ytterligere bidrag til et behov for et snev av over skulderen-kikking. Med andre ord er nedrykksstreken ikke lenger på behagelig avstand. Laget står igjen med en rekke jevne kamper, og 13 av 18 kamper har endt med ett måls margin eller mindre. Av disse har kun fire endt med maakeseier, og det forteller noe om at Grindhaugs gutter har problemer med å vippe jevne oppgjør sin vei. Om dette sitter i hodet eller har andre årsaker er vanskelig å si.

 

Skal vi dømme etter de siste kampene, så er det en 4-3-3-formasjon vi skal møte. Det er få forandringer i elleveren, og lagoppstillingene den siste tiden antyder dette laget: Sandvik – Stølås, Hansen, Knudsen, Desler – Leite, Grindheim, Pedersen – Velde, Wadji, Sandberg. Som tilfellet ofte er med lag i bunnstriden, så er det få festligheter å finne fremover. Laget ønsker å fremstå i en klassisk 4-3-3-formasjon, men de har hatt problemer med å flytte opp mange nok i riktige posisjoner. Kantene trekker innover og kan som sådan bidra til gjennomspill der, men ofte er midtspissen Ibrahima Wadji i denne sammenhengen alene hjemme. Nigerianeren er dog, når han er i form, en mann som kan gjøre mye selv, og han har et tempo som våre stoppere bør være obs på. Men igjen, det er til begrenset hjelp når de har en midtbanetrio uten målpoeng i 2020. Utover dette er det nok dødballer vi bør se opp for, da denne gjengen ikke er blant de tammeste hva gjelder fysisk styrke i denne ligaen.

 

Kampbloggen skal forsøke å ikke fremstå som naiv, men i denne kampen kan rommene til benyttelse være av det hyggelige slaget. Grindhaugs lag ønsker som regel å presse høyt og energisk, men lykkes ikke alltid med det. Presset fremstår ikke alltid som samlet, og da blir det enkelt å spille seg gjennom ledd. Og med Christian Grindheim i en ankerrolle mister vertene noe frekvens sentralt, og det blir større press på både indreløperne og stopperne. Dette har nok også noe innvirkning på markeringsspillet i boks, da rommene tidvis har vært store i de siste kampene. I arabernes siste kamper har vi sett at de som klarer å flytte flere menn inn i boks ofte kommer til upressede avslutninger, og det er naturligvis noe gutta bør klare å utnytte.

 

Dette blir en kamp hvor vi kan forvente å få mye ball, og med det ofte stå i etablerte angrepssituasjoner. Det vil i stor grad handle om å finne feilene i et ubalansert førsteforsvar, for da blir det lettere å skape overtallssituasjoner fremover på banen. Klarer gutta å holde et høyt tempo på de siste 30 meterne, så vil vi få mange muligheter!

 

Hvis vi skal ha ambisjoner om å beholde medaljeplassen, så er dette et lag som må og skal slås. Gutta er både på papiret og i praksis favoritter, og de har et toppnivå hjemmelaget ikke matcher. Samtidig husker vi to kamper ifjor, hvor papir ikke lot seg gjenspeile i realiteten. Skal vi vinne dette så må hodene være på plass! Heldigvis er selvtilliten beviselig tilbake, og vi har en gjeng svært revansjesugne menn etter det som skjedde ifjor. Spennende blir det uansett!

 

Kampen kan du naturligvis se på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.30, og alle over 18 år er velkomne.

 

Heia Odd!

 

NB: Har du meldt deg på trekningen til Vikingkampen 18. oktober? Gjør det nå!