Før kampen: Brann - Odd

Før kampen: Brann - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 21.12.20. Oppdatert 06.06.21.

Vi kan med enkelthet fastslå at det ikke ble den hjemmeavslutningen vi håpet på. Gutta var friske i innledningen, men utover det ble det en kamp vi vil glemme så fort som mulig. Det eneste vi tar med fra denne kampen er at vi ikke kan fremstå som dette i 2021.

 

Én kamp gjenstår, og det er Bergen og Brann vi retter oppmerksomheten mot på tirsdag. Det forhenværende LAN-slaget, nå KI-slaget, tilrev seg en brukbar seriestart, men siden den åttende serierunden har det vært en mager poengfangst. Laget dro inn 13 poeng i den første perioden, mens kun 20 ble hanket inn på de resterende kampene. Det gir et snitt på henholdsvis 1,44 og 0,95. Mangelen på trepoengere er skrikende, og på de 21 siste kampene har Brann gått seirende ut kun fire ganger.

 

Kåre Ingebrigtsen er en mann som tror på sin ellever, og det gjøres få eller ingen endringer fra kamp til kamp. Vi tror at rødskjortene går ut denne 4-2-3-1-formasjonen: Opdal -Grøgaard, Fjoluson, Forren, Blomberg – Strand, Barmen – Rasmussen, Taylor, Svendsen – Bamba. Dette er et fysiskt sterkt lag, som er helt avhengige av å få i gang Bamba. I sin sentrallinjetunge formasjon er det primært midt på banen de er farlige, da de flytter mange mann inn i området foran boksen. I overtallssituasjoner legges det ofte opp til veggspill, med det mål å tre gjennom Bamba eller dyptløpende indreløpere. Samtidig er Bamba en farlig mann også på kontringer, da hans tempo har vært nyttig mot mange forsvar.

 

På den andre siden møter vi et midtforsvar som ikke har tempo som sin forse. De kan straffes på kontringer, samtidig som man også ser at de sliter med å komme opp i press om det blir isolerte. Dette har blitt sagt en rekke ganger i det siste, men om Branns svakheter skal bli utnyttet er vi avhengige av at vi klarer å flytte spillet høyere opp på banen slik at indreløperne kan ta mellomrommet. Da blir det lettere i bevege seg inn i boksen, og ta for seg av de rommene som vil oppstå der. Så gjenstår det å se om vi klarer å skape nok trykk til å få til det.

 

Vi er ved veis ende, og det er bare å erkjenne at det ikke endte som det lenge så ut til. Nå håper vi på en siste opptur, før det venter en pause som ikke bør være en hvilepute for noen. Skal dette Odd-laget opp igjen må det jobbes hardt på flere fronter, og forhåpentligvis ser en fullsatt stadion et lag med friskt mot når vi snakker april 2021.

 

Vanligvis ville vi ønsket deg velkommen på Fort Falkum denne tirsdagen, men på grunn av smittesituasjonen holder vi stengt.

 

Heia Odd!