Før kampen: AaFK - Odd

Før kampen: AaFK - Odd

Publisert av Alexander Almvik den 24.10.20. Oppdatert 30.10.20.

Det har gått nesten en måned siden forrige kamp, og det er vel så lang tid at man kan tillate seg at noe er på vei inn i glemmeboken. For vår del er det i mental helseøyemed kanskje greit at Lerkendalkampen forblir et lukket kapittel, mens gutta naturligvis må ta lærdom av historien. Vi stemmer for at det er en grei fordeling. Vi ser bare fram- og nordvestover!

 

Og i det området er det Aalesunds FK som møter oss. Nytilsatte Lars Arne Nilsens gutter har på et drøyt år byttet ut tango med en Danse Macabre på roser. Laget fra jugendbyen gikk gjennom OBOS 2019 med bravur, og mange hadde tro på dette laget før sesongen. Se for deg et mageplask på spikermatte, og du er i nærheten av fiaskoen dette comebacket har vært. Det meste har gått galt, og suksesskriteriene i det bakre leddet har vært fullstendig fraværende. De står nå med 61 baklengs, og det skulle ikke forundres om de bikker 100 før sesongslutt. Det sier vel i grunn sitt?

 

LANs gutter vil etter all sannsynlighet stille i en 4-3-3-formasjon, med Lie bakerst, Olafsson, Klinkenberg, Karamoko og Nenaas foran ham, Castro, Carlsen og Larsen midt på, og Nordli, Haugen og Mätäa helt fremst. Dette Aalesundslaget har bevist at det er fullt mulig å være dårlige i alle defensive faser. De gjør store tellefeil på innlegg, har svak frekvens i beina, sideforskyver tregt, er dårlige i lufta, er svake én mot én, komprimerer ikke mellomrommet, og sliter med relasjonene. Mulig vi glemte noe nå, men det er jo i så fall i dette forsvarets ånd. Jo, de har noen keepere som ikke har imponert nevneverdig.

 

Dette er et forsvar som passer alle motstandere godt, så også oss. Det signaliseres at Bakenga starter på topp, og det er ikke nødvendigvis noen dum løsning. Hans bevegelser vil sette stopperne på prøve, og klarer vi å få indreløperne i posisjon rundt trønderen, så kan vi skape kaos på Colorline.

Hvis gutta klarer å plukke opp tempoet og presisjonen vi så tidligere i sommer, så er mye gjort. Her får vi mange strenger å spille på!

 

Kampbloggen har forsøkt å studere Aalesunds offensiv, men i de fem kampene som ble plukket ut så var råmaterialet svært tungt. AaFK skapte fint lite, for å si det på godt norsk. Men i Sigurd Haugen vet vi at bakrom søkes, og han utgjør en fare de gangene Aalesunds klarer å tilrive ball. Det må våre stoppere være obs på.

 

Det er lenge siden vi har vært større favoritter på en eliteseriebortebane. Både på papiret og i praksis skal gutta være bedre, og om det skal være håp om medalje så må dette vinnes. Så enkelt er det. Samtidig må ikke gutta tro at dette går av seg selv. Aalesunds har vært usannsynlig svake de siste drøye fire månedene, men de har kvaliteter nok til å ødelegge om gutta ikke er på jobb fra avspark.

 

Kampen kan du naturligvis se på Fort Falkum. Her åpnes dørene kl. 16.30.

 

Har du husket å melde deg på trekningen til Sarpsborgkampen? Gjør det her!